W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Urząd Miejski w Rzgowie


Plac 500-lecia 22

95-030 Rzgów


Telefon: (+48 42) 214 12 10
Faks: (+48 42) 214 12 07

E-mail: sekretariat@rzgow.pl


Strona WWW: www.rzgow.pl

NIP: 728-260-60-12
REGON: 472057827


Kod TERYT.: 1006103 - Rzgów

Wybór podmiotu biorącego w użyczenie zaplecze gastronomiczne i przestrzeń konsumpcyjną w hali sporto

UWAGA: ta informacja ma status ARCHIWALNA
Gmina Rzgów ogłasza pisemny przetarg ofertowy na wybór podmiotu biorącego w użyczenie zaplecze gastronomiczne i przestrzeń konsumpcyjną w wybudowanej Sali sportowej w Rzgowie.
1) NAZWA WŁAŚCICIELA: Gmina Rzgów, pl 500-lecia 22, 95-030 Rzgów
2) OPIS PRZEDMIOTU UŻYCZENIA:
Przedmiotem użyczenia jest zaplecze gastronomiczne i przestrzeń konsumpcyjna w nowo-wybudowanej sali sportowej w Rzgowie. Składają się na nie:
a) Wykaz powierzchni użyczanej, zgodnie z załącznikiem nr 1 do uchwały Nr XIX/185/2012 Rady Miejskiej w Rzgowie z dnia 19 kwietnia 2012r.
b) Wykaz użyczanego wyposażenia zgodnie z załącznikiem nr 2 do uchwały Nr XIX/185/2012 Rady Miejskiej w Rzgowie z dnia 19 kwietnia 2012r.
3) WARUNKIEM UCZESTNICTWA W PRZETARGU JEST:
Złożenie oferty na załączonym formularzu w terminie do dnia 15-04-2015r. do godz. 09:00, w siedzibie Właściciela - Urzędu Miejskiego w Rzgowie pl. 500 - lecia 22, 95-030 Rzgów, sekretariat pok. 21.
4) OFERTA POWINNA ZAWIERAĆ:
a) Imię i nazwisko lub nazwę oferenta,
b) adres siedziby oferenta,
c) numer telefonu kontaktowego,
d) aktualny wypis z KRS lub ewidencji podmiotów gospodarczych, wskazanie numerów PESEL, NIP i REGON (w przypadku przedsiębiorców), z których wynikać musi możliwość świadczenia usług gastronomicznych;
e) oświadczenie o niezaleganiu w płaceniu podatków z Urzędu Miasta/Gminy, Urzędu Skarbowego oraz ZUS; f) podpisy osób umocowanych do reprezentacji oferenta; g) załącznik nr 1 - oświadczenie, że oferent zapoznał się ze stanem faktycznym i prawnym przedmiotu przetargu; h) załącznik nr 2 - oświadczenie, że oferent zapoznał się z zapisami wniosku i studium wykonalności projektu „Budowa sali sportowej z zapleczem i trybunami na 300 osób w Rzgowie przy ul. Szkolnej" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 - 2013 oś priorytetowa III: gospodarka innowacyjność, przedsiębiorczość; Działanie III.5 Infrastruktura turystyczno-rekreacyjna
i) załącznik nr 3 - zobowiązanie oferenta do pokrycia kosztów, podatków i opłat związanych z zawarciem umowy,
j) Każdy oferent może złożyć tylko jedną ofertę. Oddający w użyczenie nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Oferty należy składać w zaklejonych kopertach z napisem: „Przetarg na wybór operatora zaplecza gastronomicznego i przestrzeni
FUNDUSZE EUROPEJSKIE DLA ROZWOJU REGIONU ŁÓDZKIEGO
konsumpcyjnej w hali sportowej w Rzgowie. Nie otwierać przed 15-04-2015 r. godz.
09:15".
5) ROZPOZNANIE OFERT
1) Otwarcie ofert nastąpi na posiedzeniu jawnym w dniu 15-04-2015 r. o godz. 09:15
w budynku Urzędu Miejskiego w Rzgowie, pl. 500 - lecia 22, 95-030 Rzgów, pokój 04 w
obecności Komisji Przetargowej powołanej przez Burmistrza Rzgowa i przybyłych
oferentów:
2) wyboru oferty dokona Komisja Przetargowa a zatwierdzenia dokona Burmistrz,
3) oferent, którego oferta została wybrana, zobowiązany jest zawrzeć umowę użyczenia na
okres 5 lat, liczonych od dnia jej zawarcia, w terminie dwóch tygodni od dnia
zatwierdzenia wyboru oferty przez Burmistrza;
4) zastrzega się Właścicielowi prawo odstąpienia od przetargu, przeniesienia terminu lub
jego unieważnienia bez podania przyczyn;
5) przetarg jest ważny bez względu na liczbę uczestników jeżeli wpłynie chociaż jedna
ważna oferta
6) przetarg wygrywa oferent, który złoży ofertę spełniającą wymogi formalne Właściciela
oraz zaoferuje najniższą kwotę opłaty za określony pakiet usług minimalnych określony
poniżej:
Pakiet usług minimalnych świadczonych w oparciu o użyczoną infrastrukturę.
lp nazwa posiłku/napoju
jednostka
miary
Minimalna
gramatura/wielkość
Cena
brutto
NAPOJE
1 Woda mineralna (gazowana lub niegazowana) Litr 0,5
2 Sok owocowy Litr 0,2
3 Herbata czarna/zielona litr 0,2
4 Kawa sypana/rozpuszczalna Litr 0,2
5 Czekolada na gorąco Litr 0,2
PRZEKĄSKI
6 Krokiety z pieczarką (ciasto 80g, farsz 70g) Szt 150g
7
Naleśniki z owocami (ciasto 80g, owoce 70g,
bita śmietana) Szt 150g
8
Parówki na gorąco (parówki 2 szt, 100g, bułka
40g, ketchup/musztarda) szt 140g
9
Zapiekanka (bułka 40g, pieczarki 50g, ser 30g,
szynka 50g, ketchup) Szt 170g
10
Sałatka grecka (świeżo przygotowana: ogórek
zielony, pomidor, oliwki, ser feta, sos) Szt 150g
RAZEM WARTOŚĆ
FUNDUSZE EUROPEJSKIE DLA ROZWOJU REGIONU ŁÓDZKIEGO
7) Biorący w użyczenie zobowiązany będzie do ponoszenia opłat związanych z utrzymaniem lokalu, a w szczególności: za ogrzewanie lokalu, wodę, telefon, energię elektryczną, wywóz nieczystości. 8) O wyniku przetargu uczestnicy zostaną powiadomieni pisemnie. 9) Dopuszcza się wzrost cen oferowanego pakietu rokrocznie nie więcej niż o wskaźnik inflacji ogłaszany przez GUS.
6) OBOWIĄZKI UŻYTKOWNIKA
1) Użytkownik jest zobowiązany w przekazanych w użyczenie pomieszczeniach prowadzić działalność gastronomiczną, zgodnie z zapisami we wniosku o dofinansowanie i studium wykonalności projektu „Budowa sali sportowej z zapleczem i trybunami na 300 osób w Rzgowie przy ul. Szkolnej".
2) Użytkownik jest zobowiązany do uzyskania własnym staraniem wszystkich pozwoleń i koncesji niezbędnych do prowadzenia działalności gastronomicznej przed datą rozpoczęcia działalności na przekazanych w użyczenie obiektach.
3) Użytkownik jest zobowiązany do posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obowiązującą przez okres trwania umowy. Dopuszcza się posiadanie polisy rocznej odnawianej corocznie przez biorącego w użyczenie i każdorazowe przedstawienie jej oryginału do wglądu dającemu w użyczenie oraz dostarczenie kopii polisy.
4) Użytkownik może dokonać we własnym imieniu i na własny rachunek zakupu i ewentualnego montażu dodatkowego wyposażenia niezbędnego do prowadzenia usług gastronomicznych w zakresie uzgodnionym uprzednio przez Strony bez prawa do dochodzenia zwrotu ich wartości od Właściciela. Zakupione wyposażenie pozostaje własnością użytkownika.
5) Użytkownik jest zobowiązany do świadczenia usług: poniedziałek - piątek w godzinach 15:00 - 21:00; sobota, niedziela w godzinach: 10:00 - 21:00. Zmiana godzin świadczenia usług wymaga zgody użyczającego. Wymieniony pakiet minimalny musi być oferowany w godzinach pracy zaplecza gastronomicznego.
6) Obiekt posiada pozwolenie na użytkowanie. Biorący w użyczenie powinien przez rozpoczęciem działalności uzyskać wszystkie niezbędne i wymagane prawem pozwolenia od instytucji kontrolujących działalność gastronomiczną.
7) INNE POSTANOWIENIA
1) Pomieszczenia można oglądać w dniach 7-14-04-2015r. w godzinach 09:00-14:00, po uprzednim zgłoszeniu się do siedziby Właściciela.
2) Bliższych informacji udzielają pracownicy Referatu Inwestycji - pokój nr 04, tel. 42/ 214 11 09.
FUNDUSZE EUROPEJSKIE DLA ROZWOJU REGIONU ŁÓDZKIEGO
3) Ogłoszenie o przetargu zostaje podane do publicznej wiadomości poprzez wywieszenie na tablicy ogłoszeń Właściciela, oraz na stronie internetowej https://bip.rzgow.pl/ od dnia 07-04-2015r. do dnia przetargu.
W imieniu Zamawiającego
/-/
Burmistrz Rzgowa
Konrad Kobus

Załączniki

wzór umowy pdf, 354 kB

Powiadom znajomego