W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Urząd Miejski w Rzgowie


Plac 500-lecia 22

95-030 Rzgów


Telefon: (+48 42) 214 12 10
Faks: (+48 42) 214 12 07

E-mail: sekretariat@rzgow.pl


Strona WWW: www.rzgow.pl

NIP: 728-260-60-12
REGON: 472057827


Kod TERYT.: 1006103 - Rzgów

Bezpłatny cykl szkoleń dla rolników i mikroprzedsiębiorców

UWAGA: ta informacja ma status ARCHIWALNA

Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Województwa Łódzkiego i Lider Partnerstwa Naturowego dla Doliny Rawki - Skierniewicka Izba Gospodarcza zapraszają na bezpłatny cykl szkoleń pt. „Tworzenie i funkcjonowanie drobnej spółdzielczości na wsi, opierającej się na produktach tradycyjnych i regionalnych". Szkolenia mają na celu podniesienie wiedzy rolników oraz drobnych przedsiębiorców na temat możliwości produkcji i zbytu własnych produktów.

 

Szkolenia odbędą się w dwóch terminach:

- I w terminie od 3 do 5 września 2014 roku w Sali Gminnego Ośrodka Kultury, ul. Łowicka 9, 99-417 Bolimów,

- II w terminie od 8 do 10 października 2014 roku w Dworku Pamiętna, adres: Pamiętna 14, 96-100 Skierniewice.

 

Nabór uczestników szkoleń prowadzi Skierniewicka Izba Gospodarcza. Osoby zainteresowane udziałem w szkoleniu, prosimy o kontakt do dnia 29 sierpnia 2014 roku pod nr tel. 46-832-10-59 lub na adres: biuro@sig-skierniewice.com.pl.

 

O udziale w szkoleniach  decyduje kolejność zgłoszeń.

 

W szkoleniach mogą uczestniczyć rolnicy i mikroprzedsiębiorcy z terenu woj. łódzkiego. Organizator zapewnia dodatkowo: catering, przerwy kawowe, materiały szkoleniowe.

 

Ogólny zakres merytoryczny organizowanych szkoleń:

I dzień szkolenia:

1.      Wykład inauguracyjny pt. „Zarządzanie obszarami wiejskimi - potrzeby
i oczekiwania",

2.      Podstawy prawne Małej Przedsiębiorczości na obszarach wiejskich na ZUS-ie i KRUS-ie,

3.      Panel dyskusyjny,

4.      Przerwa obiadowa,

5.      Regulacje prawne dotyczące przetwórstwa w gospodarstwie rolnym z uwzględnieniem agroturystyki,

6.      Panel dyskusyjny i podsumowanie dnia szkolenia.

II dzień szkolenia:

1.      Ubój gospodarczy i przetwórstwo mięsne - przepisy i możliwości sprzedaży,

2.      Panel dyskusyjny,

3.      Przetwórstwo owocowo-warzywne i produkty mleczne - zasady funkcjonowania, sprzedaż
i dystrybucja przetworzonych produktów,

4.      Przerwa obiadowa,

5.      Przetwórstwo zbożowe - produkcja sprzedaż i dystrybucja z własnego gospodarstwa,

6.      Panel dyskusyjny,

7.      Jak połączyć sprzedaż całego przetwórstwa z gospodarstwa rolnego - praktyczne możliwości,

8.      Panel dyskusyjny i podsumowanie szkolenia.

III dzień szkolenia:

1.      Praktyczne możliwości sprzedaży produktów przetworzonych na terenie gospodarstwa,

2.      Pytania i odpowiedzi,

3.      Utworzenie sieci przydomowych sklepików w Partnerstwie - zasady tworzenia
i funkcjonowania sklepików w Partnerstwie,

4.      Panel dyskusyjny i podsumowanie szkolenia.

Powiadom znajomego