W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Urząd Miejski w Rzgowie


Plac 500-lecia 22

95-030 Rzgów


Telefon: (+48 42) 214 12 10
Faks: (+48 42) 214 12 07

E-mail: sekretariat@rzgow.pl


Strona WWW: www.rzgow.pl

NIP: 728-260-60-12
REGON: 472057827


Kod TERYT.: 1006103 - Rzgów

Budowa sali sportowej z zapleczem i trybunami na 300 osób w Rzgowie przy ul. Szkolnej- wyposażenie g

Wersja strony w formacie XML
UWAGA: ta informacja ma status ARCHIWALNA
Szczegóły
Zamówienie na Budowa sali sportowej z zapleczem i trybunami na 300 osób w Rzgowie przy ul. Szkolnej- wyposażenie gastronomii.
Status zamówienia rozstrzygnięte
Zamawiający UM Rzgów
Tryb zamówienia konkurs
Termin składania ofert
rozstrzygnięcie
przetarg zakończony

Rzgów: Budowa sali sportowej z zapleczem i trybunami na 300 osób w Rzgowie przy ul. Szkolnej- wyposażenie gastronomii.
Numer ogłoszenia: 199412 - 2011; data zamieszczenia: 14.07.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Rzgów , Plac 500-Lecia 22, 95-030 Rzgów, woj. łódzkie, tel. 042 2141109, faks 042 2141207.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rzgow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Budowa sali sportowej z zapleczem i trybunami na 300 osób w Rzgowie przy ul. Szkolnej- wyposażenie gastronomii..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia pomieszczenia gastronomi w hali sportowej w Rzgowie. Wykaz oraz ilości opisuje tabela poniżej. LP. OPIS SPRZĘTU 1 BUFET 1.1 Witryna cukiernicza - WCH-1/C/2 moc 0,52 kW, zasilanie 230V, wymiary 1960x900x1400 mm, temperatury +3 do +8oC, termostat, elektroniczny wyświetlacz cyfrowy, automatyczne odszranianie, szyba frontowa uchylna, wymuszony obieg powietrza, możliwość utrzymywania odpowiedniej wilgotności komory, korpus drewniany z możliwością wyboru koloru. szt. 1 1.2 Kasa elektroniczna fiskalna -moc 0,1 kW, 230V 1 zestaw 1.3 Lada sprzedażowa z częściami zamykanymi - wykonanie zgodnie z projektem , zał. 4 szt.1 1.4 Regał przyścienny, ekspozycyjny z wbudowana umywalką - wykonanie zgodnie z projektem , zał. 4 szt.1 1.5 Ekspres do kawy ciśnieniowy - pojedynczy dozownik, pojemność zbiornika na wodę 3l, podgrzewanie filiżanek, elektroniczne sterowanie, wyświetlacz elektroniczny, możliwość wyboru języka obsługi, funkcja automatycznego wyłączania, szybkie podgrzewanie wody, możliwość wyboru temperatury kawy, regulacja ilości kawy, funkcja wrzątek, moc 1300W, wyjmowany przezroczysty zbiornik na wodę, zbiornik na zużyte kapsułki, demontowalna kratka ociekowa, ciśnienie 19 bar, wymiary 208x353x441 mm szt.1 1.6 Dyspenser napojów gorących Warnik - wykonany z polerowanej stali nierdzewnej z wbudowanym termostatem z zabezpieczeniem termicznym, niekapiąca pokrywka, płaski grzejnik wykonany ze stali nierdzewnej, pojemność 10 l, moc min. 2,5 kW, zasilanie 230V szt.1 1.7 Dyspenser napojów zimnych - dwa przezroczyste zbiorniki wykonane z tworzywa odpornego na uszkodzenia mechaniczne i wyposażone w miarki, konstrukcja zbiorników umożliwiająca ich demontaż i czyszczenie, wyposażone w system mieszania wspomagający chłodzenie, obudowa wykonana ze stali nierdzewnej, wymiary 420x450x635, moc 0,27kW, zasilanie 230V, temperatura z przedziału +6/+12 oC, szt. 1 1.8 Kostkarka do lodu -wydajność od 12kg/24godziny, zbiornik na lód 1 kg, elektroniczny panel sterowania, chłodzona powietrzem, ręczne uzupełnianie wody, zdolność utrzymania lodu przez 4 godziny, obudowa wykonana z wytrzymałego tworzywa, moc 0,13kW, zasilanie 230V szt.1 1.9 Szafa chłodnicza przeszklona - obudowa zewnętrzna z blachy malowanej proszkowo na biały kolor, wyposażona w cztery półki o nośności do 8 kg każda, elektroniczny wyświetlacz temperatury, wymuszony obieg powietrza, regulacja temperatury, cichy agregat, podwójne przeszklone drzwi, zamykana na klucz, pojemność 350 litrów, temperatura 0 ~ 10 oC, zasilanie 230V, wymiary 600x600x1850 mm szt.1 2 ZMYWALNIA NACZYŃ 2.1 Zmywarka do naczyń z funkcją wyparzania i podstawą- obudowa wykonana ze stali nierdzewnej wyposażona w pompę wspomagającą płukanie, wyświetlacz temperatury, czas trwania cyklu do 180 s, przeznaczona do mycia szkła, talerzy i sztućców, zużycie wody 2,5l/cykl, 2 ramiona myjące i 2 ramiona płuczące, wysokość otworu 320 mm, wyposażona w kosz do talerzy, kosz uniwersalny, kosz na sztućce, moc 6,4kW, zasilanie 400V, wymiary orientacyjne zmywarki bez podstawy 600x600x840 , z automatycznym zmiękczaczem wody. szt. 1 2.2 Stół sortowniczy - wykonany ze stali nierdzewnej, spawany, blat stołu z zagłębieniem, otwór na odpadki o średnicy 165 mm osłonięty gumowym pierścieniem, rant tylny o wysokości 40 mm, rant lewy o wysokości 40 mm, stopki wykonane z tworzywa sztucznego umożliwiające wypoziomowanie stołu, wymiary stołu 1200x600x850 mm szt. 1 2.3 Stół ze zlewem 2-komorowym bez półki - wykonany ze stali nierdzewnej, komory o wymiarach 400x400x250 mm, otwór pod instalację rozdrabniacza odpadów, zaślepiony otwór pod baterię o średnicy 33 mm, stół wyposażony w syfon odpływowy i baterię stojącą jednotorową z napełniaczem i wylewką, stopki wykonane z tworzywa sztucznego umożliwiające wypoziomowanie stołu - wymiary stołu 1000x600x850 mm szt. 1 2.4 Szafa przelotowa - wykonana ze stali nierdzewnej montowana w oknie, dolna krawędź na wysokości 850 mm, drzwi skrzydłowe, wyposażona w 1 półkę, wymiary 800x600x1000 mm szt.1 2.5 Pojemnik na odpadki wykonany z tworzywa o pojemności 80l wyposażony w pokrywę z otworem i podstawę jezdną. szt. 1 2.6 Młynek koloidalny - wykonany ze stali nierdzewnej, tarcza rozdrabniająca wykonana ze stali nierdzewnej, auto-rewers wpływający na bezawaryjną pracę młynka, cicha praca, zestaw montażowy Quick-LockTM , zabezpieczenie przed przeciążeniem, ręczne resetowanie, pojemność komory mielenia do 1,7l, wbudowane zabezpieczenie pneumatyczne, standardowo wyposażony w klucz do odblokowania młynka i włącznik pneumatyczny, możliwość podłączenia zmywarki, moc min. 0,8kW, zasilanie 230V, otwór w zlewie 90 mm, wysokość młynka 344 mm, średnica 234 mm szt. 1 2.7 Wieszak ścienny - min. 4 haczyki szt.1 2.8 Stół na naczynia czyste z półką - wykonany ze stali nierdzewnej, półka w odległości 145 mm od podłoża, rant tylny o wysokości 40 mm, rant prawy o wysokości 40 mm, stopki wykonane z tworzywa umożliwiające wypoziomowanie stołu, wymiary 1000x600x850 mm szt.1 3 ZAPLECZE, PRZYGOTOWALNIA 3.1 Szafka pod zlewozmywak o wym . 500x600x850mm Stół ze zlewem 1-komorowym z drzwiami skrzydłowymi - wykonany ze stali nierdzewnej, komora o wymiarach 400x400x250 mm, rant tylny o wysokości 40 mm, stopki z tworzywa umożliwiające wypoziomowanie stołu, wyposażony w baterię i syfon odpływowy 1 zestaw 3.2 Regał ociekowy wiszący o wym. 500x350x600mm- siatkowy szt. 1 3.3 Kuchnia elektryczna 4 okrągłe palniki o mocy 2 kW i średnicy 180 mm każdy, temperatura regulowana za pomocą 6 - stopniowych pokręteł, piekarnik 4 poziomowy o mocy 3kW mieszczący blachy o wymiarach 530x325 mm standardowo wyposażony w jeden ruszt, wymiary 600x600x900, moc min 7,0kW, zasilanie 400V szt. 1 3.4 Stół do pracy bez półki - wykonany ze stali nierdzewnej, rant tylny 40 mm, stopki z tworzywa umożliwiające wypoziomowanie stołu, wymiary 1500x600x850 mm szt. 2 3.5 Stół zlewozmywakowy 1-zbiornikowy Stół ze zlewem 1-komorowym(L) z półką - wymiary komory 400x400x250 mm, zaślepiony otwór pod baterię, stół wyposażony w baterię i syfon odpływowy, stopki z tworzywa umożliwiające wypoziomowanie stołu, rant tylny o wysokości 40 mm, wymiary 1500x600x850 mm szt. 1 3.6 Chłodziarka pod blatem stołu Chłodziarka - obudowa wykona ze stali malowanej proszkowo na kolor biały, wyposażona w 3 półki, mogąca spełniać funkcję lodówki do przechowywania próbek, pojemność 110 litrów, temperatura -8/+8 oC, zasilanie 230V, moc 0,5 kW, wymiary 470x535x820 mm szt. 2 3.7 Szafa mroźnicza biała - obudowa z blachy malowanej proszkowo, elektroniczny wyświetlacz temperatury, możliwość regulacji temperatury, w komplecie 3 półki, ręczne rozmrażanie, temperatury -10 ~ - 25 oC, moc 0,11 kW, zasilanie 230V, wymiary 600x600x850 mm szt. 1 3.8 Okap przyścienny trapezowy wykonany ze stali nierdzewnej z odciągiem powietrza, filtrami,wyposażony w oświetlenie halogenowe i łapacze tłuszczu o wymiarach 1000x800x450 mm, moc 0,5 kW, 230 V szt. 1 3.9 Stół do pracy z półką - wykonany ze stali nierdzewnej,półka w odległości 145 mm od podłoża, rant tylny 40 mm, stopki z tworzywa umożliwiające wypoziomowanie stołu, wymiary 800x600x850 mm szt. 1 3.10 Kuchenka mikrofalowa - moc 1000W, sterowanie manualne, obudowa wykonana ze stali malowanej proszkowo na kolor srebrny, 5 poziomów mocy, wymiary zewnętrzne 517x412x297 mm. szt. 2.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.22.00.00-0, 39.22.10.00-7, 39.31.40.00-6, 39.31.20.00-2, 39.14.10.00-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawcy powinni wykazać się wykonaniem, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywaniem dostaw w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 3 dostawami odpowiadającymi swoim rodzajem i wartością robotom stanowiącym przedmiot zamówienia, tzn. dostawy sprzętu dla wyposażenia pomieszczeń gastronomii o wartości powyżej 100 000,00 zł brutto każda, z załączeniem dokumentu potwierdzającego, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • opis urządzeń technicznych, instrukcję obsługi oraz środków stosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług oraz opis zaplecza naukowo-badawczego wykonawcy, w celu potwierdzenia zapewnienia odpowiedniej jakości realizowanego zamówienia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Termin zakończenia realizacji przedmiotu umowy może ulec przesunięciu w przypadku opóźnień wynikających z: 1)wystąpienia okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności, tj. opóźnienie w robotach budowlanych, uniemożliwiające wstawienie sprzętu do przygotowanych pomieszczeń 2) opóźnień w realizacji zamówienia będących następstwem istotnych wad (potwierdzonych przez obie strony) zawartych w dostarczonej przez Zamawiającego dokumentacji projektowej lub specyfikacji technicznej wykonania i odbioru robót;

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.rzgow.tensoft.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Miejski w Rzgowie, Pl. 500-lecia 22, 95-030 Rzgów.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.07.2011 godzina 09:00, miejsce: Urząd Miejski w Rzgowie, Pl. 500-lecia 22, 95-030 Rzgów, sekretariat pok. 21.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007-2013. Działanie III.5 Infrastruktura turystyczno-rekreacyjna w ramach Osi priorytetowej III:Gospodarka, innowacyjność, przedsiębiorczość..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie



Załączniki

siwz doc, 1.8 MB

Powiadom znajomego