W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Urząd Miejski w Rzgowie


Plac 500-lecia 22

95-030 Rzgów


Telefon: (+48 42) 214 12 10
Faks: (+48 42) 214 12 07

E-mail: sekretariat@rzgow.pl


Strona WWW: www.rzgow.pl

NIP: 728-260-60-12
REGON: 472057827


Kod TERYT.: 1006103 - Rzgów

Usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do

Wersja strony w formacie XML
UWAGA: ta informacja ma status ARCHIWALNA
Szczegóły
Zamówienie na Usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do szkół na terenie gminy Rzgów w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r.
Status zamówienia rozstrzygnięte
Zamawiający UM Rzgów
Tryb zamówienia konkurs
Termin składania ofert
rozstrzygnięcie
przetarg zakończony

Rzgów: Usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do

szkół na terenie gminy Rzgów w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r.

Numer ogłoszenia: 500366 - 2012; data zamieszczenia: 10.12.2012

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Rawska 8, 95-030 Rzgów, woj. łódzkie, tel. 42 214 21 12, faks 42 214 12 40.

Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.rzgow.tensoft.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie dwudaniowych gorących posiłków obiadowych do szkół na

terenie gminy Rzgów w dni nauki szkolnej w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie

dwudaniowych gorących posiłków obiadowych tj. pełnych obiadów (zupa plus drugie danie), w dni nauki szkolnej do poniżej wymienionych Szkół na terenie gminy

Rzgów: a) Szkoła Podstawowa w Rzgowie, b) Gimnazjum w Rzgowie, c) Szkoła Podstawowa w Guzewie, d) Szkoła Podstawowa w Kalinie, 2) Okres objęty

zamówieniem od 2 stycznia 2013 r. do 20 grudnia 2013 r. 3) Ilość dni w miesiącu ok. - 18. 4) Ilość dzieci: a) Szkoła Podstawowa w Rzgowie - 12 uczniów, b)

Gimnazjum w Rzgowie - 21 uczniów, c) Szkoła Podstawowa w Guzewie - 6 uczniów, d) Szkoła Podstawowa w Kalinie - 15 uczniów, 5) Posiłki wydawane będą w

Szkołach w godzinach od 11:30 do 12:30 6) Dwudaniowym posiłkiem obiadowym objętym zamówieniem jest: a) 5 razy w tygodniu zupa o objętości nie mniejszej niż 350

ml, na wywarze mięsnym lub warzywnym i kompot w ilości nie mniejszejniż 200 ml bądź deser, b) 4 razy w tygodniu drugie danie składające się z: - mięsa w ilości 100

g, - ziemniaków, kaszy, makaronu, bądź ryżu w ilości ok. 180 g, - surówki w ilości ok. 100 g, c) 1 raz w tygodniu (piątek) posiłek bezmięsny, co drugi tydzień ryba, d)

Wartość kaloryczna drugiego dania 850 - 900 kcal 7) Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane,

sporządzone z pełnowartościowych produktów. 8) Posiłki wydawane będą porcjowane w naczyniach jednorazowych, w pojemnikach obiadowych dzielnych w zależności

od rodzaju posiłku, dostarczonych przez Wykonawcę. 9) Wykonawca odpowiada za terminowe dostarczenie gorących posiłków na miejsce wskazane przez

Zamawiającego. 10) Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków gwarantującym utrzymanie odpowiedniej

temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 11) Wydawaniem posiłków zajmuje się Wykonawca. 12) Wykonawca odbierze naczynia i pozostałości po obiedzie ze

Szkół. 13) Wykonawca odpowiada za zgodność jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. 14) Posiłek,

sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w

powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171,

poz.1225 ze zmianami) oraz w przepisach wykonawczych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

Zamawiający przewiduje możliwości udzielenia zamówień dodatkowych na podstawie art.67 ust.1 pkt.6 ustawy do 20% wartości zamówienia.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6, 55.52.11.00-9, 55.52.40.00-9, 55.32.10.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 20.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Zamawiający uzna, że Wykonawca spełni ww. warunek jeżeli wykaże się posiadaniem zezwolenie/decyzji właściwego terenowo Państwowego

Inspektora Sanitarnego, dotycząca spełniania warunków do produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy i usług cateringowych dla

siedziby zakładu, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego lub zaświadczenie właściwego terenowo Państwowego

Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej

w zakresie produkcji posiłku od surowca do gotowej potrawy i usług cateringowych dla siedziby zakładu, w której będą przygotowywane posiłki

dla Zamawiającego.

III.3.2) Wiedza i doświadczenie

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy, stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ .

III.3.3) Potencjał techniczny

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy, stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ .

III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy, stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ.

III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

C:/kierownik/Dysk D/z dysku c/DO ZGRANIA/PRZETARG/201...

1 z 2 2012-12-10 13:24

Zamawiający uzna, że Wykonawca spełni ww. warunek jeżeli wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie

prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną kwotę równą co najmniej 50.000,00 zł.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA

WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu

warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

koncesję, zezwolenie lub licencję

opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w

zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w

oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do

udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt

2 ustawy

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o

dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby

niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zakazuje się istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, chyba, że będą to zmiany

wynikające z następujących przesłanek: a) zachodzi konieczność zmiany w zakresie kluczowego personelu wykonawcy i zamawiającego, za uprzednią zgodą

Zamawiającego wyrażoną na piśmie, b) nastąpiła zmiana danych wykonawcy, np. zmiana adresu, konta bankowego, nr REGON, osób kontaktowych, itp., c) nastąpiła

ustawowa zmiana wysokości podatku VAT, d) konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w ogłoszeniu o

zamówieniu lub SIWZ, lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.rzgow.tensoft.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, 95-030 Rzgów ul. Rawska 8.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2012 godzina 11:30, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy

Społecznej, 95-030 Rzgów, ul. Rawska 8.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii

Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu

(EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

C:/kierownik/Dysk D/z dysku c/DO ZGRANIA/PRZETARG/201...

2 z 2 2012-12-10 13:24

Załączniki

SIWZ doc, 156 kB

Powiadom znajomego